Afilieri

DATSA Textil este membru al Asociatiei Romanian Textile Concept, asociatia de producatori din domeniile textile, pielarie, imbracaminte, incaltaminte din regiunile Bucuresti-Ilfov si Muntenia Sud.

De asemenea, Datsa face parte din Clusterul Romanian Textile Concept, format din 34 de producatori din industria textila si de imbracaminte din zona de sud a Romaniei si inca alte 23 organizatii: universitati si institute de cercetare-dezvoltare, institutii publice si catalizatori, companii care ofera servicii conexe pentru industria textila.

In ianuarie 2016, Clusterul Romanian Textile Concept a primit Eticheta de argint pentru Excelenta, calificativ pentru Clustere recunoscut la nivel european si international.

Membrii clusterului au participat in diverse proiecte finantate din fonduri europene si nationale in scopul de a consolida, inova si imbunatati productia, managementul si capacitatea de inovare.

Unul dintre proiectele comune ale membrilor clusterului a fost realizarea colectiei „Marama”, colectie la realizarea careia a participat si Datsa Textil.